Clinică.ro
Sangerarea gingiilor, cauze si solutii
Fenomen considerat de cele mai multe ori lipsit de importanta, sangerarea gingiilor afecteaza un numar destul de mare de persoane. Chiar daca unora li se pare o problema insignifianta, este, chiar din contra, semnul unor probleme mai grave ce nu trebuiesc neglijate
Fenomen considerat de cele mai multe ori lipsit de importanta, sangerarea gingiilor afecteaza un numar destul de mare de persoane. Chiar daca unora li se pare o problema insignifianta, este, chiar din contra, semnul unor probleme mai grave ce nu trebuiesc neglijate. Trebuie sa stii faptul ca exista deja numeroase afectiuni ale gingiilor, acestea fiind, de cele mai multe ori, la originea sangerarilor. Un periaj al dintilor obisnuit poate fi insotit de o sangerare destul de grava a gingiilor. Sangerarile mai pot fi cauzate de un periaj incorect al dintilor sau de alimente mai greu de mestecat.
Daca constati o repetitie a acestui fenomen al sangerarii gingiilor cel mai bine ar fi sa te indrepti de urgenta in cabinetul medicului dentist. Tine cont de faptul ca aceste sangerari pot fi diferite si ca la originea lor stau mai multi factori precum sarcina printre altele.
Care sunt cauzele sangerarii gingiilor?
Una din cele mai frecvente cauze ale sangerarii gingiilor este gingivita. Gingivita sau fenomenul gingiilor rosii reprezinta o inflamatie a gingiei. O activitate bacteriana se afla la originea gingivitei. Microbii situati pe dinte se multiplica si compun placa bacteriana. Daca placa nu este indepartata prin intermediul unui detartraj atunci apare gingivita. Parodontita, o inflamatie destul de grava a gingiei este o alta cauza a sangerarii gingivale. O alta cauza poate fi si ulcerul bucal, o afectiune a gingiilor mai frecventa la copii si la femei.
Majoritatea persoanelor nu reactioneaza in mod corect atunci cand se confrunta cu aceasta problema. Trebuie sa stii ca sangerarea gingiilor nu este un lucru normal deoarece o gingivita si o parodontita neglijate duc la probleme si mai grave si ca o gingie sanatoasa nu sangereaza din cauza unui simplu contact cu peria de dinti sau un aliment.
Trebuie sa ai o igiena buco-dentara potrivita pentru a elimina placa dentara si sa te speli pe dinti de 2-3 ori pe zi. De asemenea, se impune o vizita la cabinetul medicului dentist minim o data pe an pentru a se detecta din timp eventualele probleme. Nu neglija sangerarile gingivale deoarece risti sa ajungi pana la pierderea dintilor.