Clinică.ro
Dentistul îți spune că este necesar să îți scoți unul, doi sau toți cei patru molari de minte, însă nu te doare nimic? De ce ai recurge la o astfel de metodă, atunci? În zilele noastre, chirurgia orală utilizată pentru a extrage măselele de minte este considerată o practică standard – obișnuită printre tineii adulți. Dar nu este întotdeauna necesară.
Dacă molarii de minte nu reprezintă o sursă de durere, nu înseamnă că sunt în regulă și că nu îți vor cauza diferite probleme pe viitor. Din păcate, de cele mai multe ori, măselele de minte pot fi, într-o oarecare măsură, blocate sau afectate. Acest lucru înseamnă ca acestea nu pot erupe din os sau pot erupe doar parțial. Poate că explicația rezidă în faptul că maxilarele sunt prea mici pentru a avea loc pentru toți dinții, sau poate că molarii de minte ar putea crește într-un unghi diferit față de molarii vecini, afectându-i.
Extragerea unui molar reprezintă o operație dificilă, deoarece dentisul trebuie să aibă și acordul pacientului și cooperarea lui. Există multe metode de extragere a unui molar; astfel că, modul în care dentisul folosește instrumentele extracței trebuie privit cu atenție.
Cooperarea pacientului face diferența în procesul de extracție, întrucât cei care tresar, gem și se mișcă la fiecare atingere vor îngreuna munca dentistului. Lucrurile acestea îi distrag pe medicii dentiști, făcându-i să se focuseze pe calmarea și liniștirea pacientului, în loc să lucreze.
Dacă îi veți permite medicului să se concentreze pe ceea ce are de făcut, veți reuși să terminați mai rapid extracția, foarte rapid și ușor, acesta fiind un lucru dezirabil atât de medic, cât și de pacientul însuși.
Metode de Extracție
În prima fază, dentistul va trebui să-ți anestezieze atât dintele, cât și osul și gingia dimprejurul dintelui. În acest punct, nu există nicio altă metodă de a administra un anestezic local cu excepția injecției. Trebuie să admitem că administrarea unei astfel de injecții ar putea durea un pic, însă trebuie să recunoaștem că nu întotdeauna se întâmplă acest lucru.
După anesteziere, denstistul va începe procedura de extracție cu un instrument semi-ascuțit, apăsându-l pe pielea care înconjoară dintele. Ideea e că veți simți presiunea exercitată de instrument, dar, în schimb, nu ar trebui să simțiți vreo durere ascuțită.
Doctorii se folosesc de această metodă pentru a îndepărta pielea dimprejurul dintelui. Ca următor test, dentistul își va folosi degetele pentru a apăsa ferm pe dinte și a-l mișca în lături pentru a se asigura că o astfel de presiune nu mai este exercitată asupra dintelui.
În final, va urma extracția dintelui în sine. Ideea este să înțelegeți imporanța extracției unei măsele și să preveniți pe cât posibil acest lucru, menținându-vă o sănătate orală corespunzătoare.